Uvedený návod není výmyslem, ani satirou, ale reálným popisem toho, jak se prezentuje člen výboru pro komunikaci a média na Praze 6. Uvedené urážky najdete především na jeho facebookovém profilu, ale však tímto způsobem komunikuje jako zástupce radnice s občany. Zjevně tedy nejde jen o jeho osobní komentáře, které nemají s radnici co do činění.

 
První sada obrázků ilustruje reakci na názor, že doručování bezplatných novin do schránek bez předchozího vyžádání občanem, naplňuje znaky nevyžádáné pošty, čili spamu. Povšimněte si zejména narážky na mimopražský původ bez toho, aniž by dotyčný politik vůbec ověřil, zda je to narážka relevantní. Co když to je občan s trvalým bydlištěm na Praze 6 platící daně a volící právě ODS, jejímž je tento politik členem?
 
 
Pan Šuvarina beze zbytku uplatnil všechny nástroje uvedené v prvním odstavci. Že nejde o náhodné zatmění mysli, dokládá i jeho reakce na příšerný smrad linoucí se z čističky odpadních vod v Bubenči, pravděpodobně v důsledku změny atmosférického tlaku. Zde se omezil jen na obecnou urážku lidí, kteří se v Praze (nebo v Bubenči či Dejvicích?) nenarodili.
 
 
Hlídá si radnice Prahy 6 komunikaci svých zástupců? Nebo ani netuší, jak ji její členové navenek prezentují? A co ODS? Měla by zasáhnout a usměrnit svého člena v případě, kdy bezdůvodně uráží potenciální voliče? Pište do komentářů, jak to vidíte.
 
Za mě osobně by podobná komunikace, navíc člena výboru pro komunikaci a média (sic!), nikdy neměla zůstat bez odezvy. Stranicky i na radnici. 
 
Upozornění na závěr: výše uvedený slovně napadený občan-volič, je bratr autorky, a ač narozen mimo Prahu, nyní je občanem trvale žijícím a volícím na Praze 6.