Česká pošta ukončila projekt Tankuj levněji - bylo to na nic, ale nesmí se to přiznat. Na stránkách visí oznámení, že projekt splnil očekávané cíle. To chápu, NIC se plní snadno, zisk NULA se dosahuje ještě lépe. A slovo ZTRÁTA má ve státních podnicích iracionální, nikým nepoznaný význam.

Na stránkách www.tankujlevněji.cz visí tento text:
"Projekt, díky kterému bylo možné sledovat aktuální cenu a kvalitu pohonných hmot na čerpacích stanicích v celé České republice, k poslednímu lednu 2015 skončil. 
 
Z pohledu České pošty splnil projekt očekávané cíle a přispěl ke zvýšení kvality poskytovaných služeb motoristům, kteří mohli prostřednictvím webové aplikace www.tankujlevněji.cz získat aktuální přehled o dostupnosti požadovaných služeb. 
 
S ohledem na další strategii směřování podniku související zejména s posílením kapacity doručovatelské sítě dojde současně k ukončení terénního sběru informací na všech čerpacích stanicích. 
 
Česká pošta je připravena dále jednat se všemi obchodními partnery o podmínkách převzetí webového portálu pro další komerční využití."
 
Takže, abychom si to shrnuli, říká se tím toto:
  • V tichosti jsme to stáhli, protože to nikdo nevyužíval, ale bohužel na to teď někdo z novinářů přišel, takže tam pověsíme ofiko oznámení.
  • Nemůžeme říct, že projekt byl všem ukradený a jen pár politickej kámošů z toho mělo pár drobných. No, ale i drobné jsou lepší než nic. 
  • Kluci, co to mohlo mít za cíl? Jo, jasně, zvýšení kvality služeb motoristům - to se vždycky hodí a pak pár slov, která sice nic neřeknou, ale zní chytře. 
  • No, a ještě tam musíme napsat, že to povede ke zvýšení kvality ostatních služeb ne? Aby se neřeklo.
  • Jo a kdyby to někdo chtěl, tak mu to můžeme nechat.