ČMKOS se domáhá zvýšení plateb na zdravotní pojištění u těch, za které platí pojištění stát - to znamená, že to bere z daní, a u živnostníků.

Pan Středula argumentuje tím, že živnostníci vyčerpají ze systému více, než tam vloží, že nejsou solidární (v pojištění) ani se svými rodiči či dětmi.

Závist a soucit jako hlavní emoce

Útočí na emoce, na závist (on platí míň než já!!! jaká nespravedlnost!!!). Co na to Asociace malých a středních podniků a živnostníků? Rozešle prohlášení "10 omylů Josefa Středuly", které je plné výroků, které zase útočí na city z druhé strany - vyvolávají soucit.

Živnostníci nemají placenou dovolenou!

Živnostnici nejsou chráněni výpovědními lhůtami!

Nikdo jim neplatí přesčasy!

Soucit sympatie nevyvolává…Milá Asociace, existují statistiky, která potvrzují nebo vyvrací tvrzení pana Středuly? Dá se dohledat, kolik času tráví zaměstnanci a OSVČ na nemocenské? Kolikrát chodí k lékaři? Kolik peněz čerpají v systému zdravotních pojišťoven? Pokud ano, vyhledejte je a zveřejněte. 

Dejte si tu práci a vytáhněte data

Pokud čísla budou hovořit ve prospěch živnostníků, rozpoutejte veřejnou diskuzi a vyvracejte konečně mýty a závist tvrdými fakty! Emoce nechte za dveřmi. Emoce, hlavně ty ublížené, jsou vašim nepřítelem.

Věcnost, přesnost, čísla, fakta - to je váš komunikační nástroj. Dá to sice trochu víc práce než sepsat 10 obecných vět, ale mediální účinek bude nesrovnatelně vyšší.